Spor Tayt Seçerken Etkili Olabilecek Altı İpucu

Spor Tayt Seçerken Etkili Olabilecek Altı İpucu

Spor yapmak günlük yaşamınızda yeni bir rutin oluşturmak için birebirdir. Kaldı ki düzenli spor yapma alışkanlığı sadece fiziksel değil, zihinsel açıdan da rahatlık getirir. Daha sağlıklı ve dengeli bir yaşama adım atarken motivasyonun yanında öz disiplin de kazanırsınız.

Spora başlamak kayda değer bir değişim yaratırken bu yeniliklere sizin de uyum sağlamanız gerekir. Spor sırasında giyeceğiniz giysileri seçmek de bunlardan biridir. Spor giyim tercihiniz moda tarzınız, spor giyim seçeneklerinden beklentileriniz, yaptığınız spor dalı özelinde değişebilir. Örneğin; fitness, yoga, kardiyo gibi egzersizler yapan bir kadın sporcu iseniz, sporcu taytı tercih edebilirsiniz. Özgürlük hissi veren spor tayt modelleri sayesinde, spor yaparken çok daha rahat olabilirsiniz. Yüksek bel sporcu taytı, büyük beden spor tayt vb. çeşitleriyle spor tayt kombinleri yapabilirsiniz.

Peki, spor tayt seçerken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Hangi spor tayt kadın sporcular tarafından tercih ediliyor? Belki de şöyle sormamız gerekiyor: Hangi tayt spor anlayışınıza uyuyor? Bütçenize ve tarzınıza uygun bir kadın spor tayt modeli için bu noktaları birlikte inceleyelim.

Kendinizi pamuklara sarmalamayın.

Pamuğun sağlıklı bir malzeme olmasından ötürü şaşırdığınızın farkındayız ama gerçek bu! Daha doğrusu, yüzde yüz pamuktan üretilmiş sporcu taytı tercih etmemenizi öneririz. Çünkü, zaten terleyeceğiniz antrenmanlar sırasında tamamen pamuklu taytlar ter emmede yeteri kadar başarılı olamayabilir. Ayrıca, pamuk malzemeli spor giysileri hareketlerinize uyum sağlamada zorlanacaktır. Pamuğun yeteri kadar esnek olmadığını aklınızdan çıkarmamalısınız.

Bununla birlikte, pamuk kadar naylon malzemeden üretilmiş taytlardan da kaçınmalısınız.  Bunlar bacaklar başta olmak üzere, bedenin spor tayt tarafından sarıldığı her bölgesinde tahriş oluşturabilir.  Spor esnasında artan terlemeyle bu tahrişler cildinizde gözle görülür kızartılara, hatta yaralara yol açabilir. Spor tayt alırken nefes alan, teri çabuk hapseden ve vücudunuzu sıcaklığa göre ayarlayabilen kumaşlardan yana olmalısınız.

Vücudunuz gibi spor giysiniz de esnemeli

Antrenman sırasında bir spor giysisinden en büyük beklentilerinizden biri de esnekliktir. Hâliyle hareketlerinize kolayca uyum sağlayabilen ve hızla şekil değiştirebilen bir sporcu taytı giymelisiniz. Bu noktada seçiminizi elastik kumaşlardan yapılan taytlardan yana kullanmanızı tavsiye ederiz. Esnekliği yüksek, hareketinizi kısıtlamayan bir spor tayt, sizin için büyük bir avantaj olacaktır.

Günlük temizlik kaygısını göz önüne alırsak, sporcu taytı aynı zamanda çabuk kuruyabilmelidir. Çabuk kuruyabilen bir spor tayt antrenman konsantrasyonunuzu artıracaktır. Duruşunuzu sıkça değiştiren sporlarda kaymaz kumaştan yapılan bir tayt da kadın sporcular için olmazsa olmazdır.

Tasarım çok şeydir ama her şey değil!

Bir kadın sporcu olarak şıklığınızı her yerde belli etmek istersiniz; buna spor salonu dâhil! Bu nedenle tasarım da doğal olarak sizin dış çevreye karşı imajınızı simgeler. Fakat spor giyim tercihlerinizde bunu biraz daha arka plana koymaya ne dersiniz? Emin olun ki tasarım şık ama rahat olamayacağınız bir tayt giymek istemezsiniz. Bu nedenle, mümkünse fermuar, toka, halka vb. gereksiz eklenti taşıyan spor giysilerinden uzak durmanızda büyük yarar vardır. Nitekim, bu kısımlar işlevsizlik yarattığı kadar spor aletlerine takılma riski de taşırlar. Rahat hissettirmeyen ve her an tetikte olacağınız bir durumda spordan verim almanız ise imkânsızdır.

Dikişsiz spor tayt önceliğiniz olsun

Sporcu taytı kısa veya uzun olabilir; termal spor tayt veya termal spor tayt da giyebilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, taytınızın dikişsiz olmasına öncelik verin. Dikişsiz spor tayt doğası gereği sürtünmeyi azaltacağından cildinize zarar vermez. Dikişsizini bulamıyorsanız, taytınızın az sayıda ve rahatsız etmeyen dikişleri olduğundan emin olmalısınız.

Ağ parçasına özellikle dikkat edin

Özellikle fitness ve kardiyo antrenmanlarını yaparken en çok esneyen vücut bölgelerinden biri bacak arasıdır. Kasıkların ve üst bacak bölümlerinin çevrelediği bu bölge, terlemeyle birlikte sizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple, tayt seçiminde ek ağ bölümü olup olmadığına özellikle dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Bu ağ parçasına sahip spor tayt çeşitleri sizi güvende hissettirir ve hareketlerinizi özgürleştirir. Egzersizleri daha kolay uygulayabilir ve bireysel manevra alanınızı genişletebilirsiniz.

Bize sporunu söyle sana, taytını söyleyelim

Aktif olduğunuz spor dalı da sporcu taytı seçiminde etkili bir faktördür. Örneğin; hafif sıkı olan yoga taytı ise düz dikişli ve esnek olmalı; teri kısa sürede emmelidir. Beli destekleyecek özellikte olan bu taytlar hareketlerinizi kolaylaştırır.

Koşu sporuyla ilgilenen bir sporcuysanız yüksek bel spor tayt tercih etmeniz gerekir. Söz konusu koşu olunca bu taytların sentetik veya likralı kumaştan olmasına özen göstermelisiniz. Ancak bu kumaştan üretilen bir koşu taytı işinize yarayabilir. Koşu taytı seçerken bacaklarınızı sarmasını ve belinizi ideal ölçüde sıkmasını göz ardı etmeyiniz.

Gelelim kadın sporcular için hem verimli hem de zor bir egzersiz olan pilates’e!  Pilates yapanlar için ideal spor tayt, kaymaz özellikteki modellerden seçilmelidir. Pilates taytı orta ölçüde sıkıştırmalı ve metal aksesuarlar taşımamalıdır. Bunun nedeni ise özellikle minderde ve pilates topu ile yapılan uygulamalarda size sorun çıkarmalarıdır.

Bahar kapıda ve güzel havalar çok yakında! Bu da demek oluyor ki bisikletimizi kapıp yine sahillerde, yollarda ve kırlarda keşfe çıkabileceğiz. Fakat bisiklet için tüm aksesuarlarınız ve giysileriniz hazır mı? Sıcak ve uzun yaz günlerinde turlarken selede zor anlar yaşamak istemiyorsanız bisiklet taytı giymelisiniz. Bisiklet taytı modelleri arasından vücudunuza oturan ve geniş kesimli olmayanını seçerseniz rahat edersiniz. Üstelik, sünger ped dokulu taytlar sayesinde iki teker üzerindeki konforunuzu daha da artırabilirsiniz.

Son olarak, kardiyo taytı alırken de belli kıstaslar gözetmeniz gerektiğini söylemeliyiz. Kumaş esnekliğinin oldukça önemli olduğu bu taytta, dikişlerin rahatsız etmemesi de öne çıkar.

Toparlayıcı spor tayt özelliğindeki bu giysiler, özellikle kas hareketlerinde farkını gösterir. Kaymaz kumaştan yapılan kardiyo taytları, bacak şekillendirme egzersizlerinde de etkilidir. Antrenmanınızdan beklediğiniz sonuçları almanızda vücudunuzu saran bir kardiyo taytı da size yardımcı olabilir.

Bu yazıyı paylaşmak ister misiniz?

Bu yazıyı cevaplamak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadın Giyim

Ölçüler doğrudan vücudunuzun üzerinde alınmalıdır.

Size uygun olan bir sütyen takarken göğsünüzü, göğüs çevrenizin en geniş yeri üzerinden ölçün. Sütyen alışverişi yapıyorsanız, göğüs çevresinizin hemen altından başka bir ölçüm daha yapmanız gerekir. Belinizi en dar yerinden ölçün. Kalça ölçümünüzü alt kalça bölgenizin en geniş yerinden yapın. İç bacak uzunluğu, bacağınızın üst iç kısmından yere kadar ölçülür.

Sepet
Favorileriniz 0
Favorilerimi Gör Alışverişe Devam Et