Spor Tayt Kombin Seçenekleri Nelerdir?

Spor Tayt Kombin Seçenekleri Nelerdir?

80’li yıllarda popülerleşen spor tayt modelleri, günümüzde belki de altın çağını yaşıyor. Uzun yıllardır spor salonları ve jimnastikçiler ile özdeşleşen bu giysi, artık günlük yaşamın bir parçası! Üstelik, sadece salonda veya açık havada spor yaparken değil; sosyal aktivitelerde ve buluşmalarda da giyilebiliyor. Sahilde yürürken, toplu taşımada yolculuk ederken veya arkadaş toplantılarında karşımıza çıkabiliyor. Spor tayt zamanla daha fazla ilgi topladıkça tayt stili de çeşitleniyor. Geçmişte tayt üstüne ceket veya bluz giyen kadınlar garipsenmiş olsa da artık spor tayt kombin denemeleri oldukça popüler! Peki, kadınlar için büyük rahatlık sağlayan spor tayt kombini nasıl yapılır? Bazı öneriler ve birkaç ipucu arıyorsanız bu blog yazısı tam size göre!

Bitirim ikili: Gömlek ve spor tayt kombini

Bazen bir gömlek ve bir tayt bile farkınızı göstermeye yeter! Çünkü, farklı dünyalardanmış gibi görünen bu iki parça aslında birbirini tamamlar niteliktedir. Kollarını yukarı kıvırdığınız gömleklerle hafif salaş bir hava kazanırken spor tayt ile rahatlığı hissedersiniz. Renkli gömleklerden yanaysanız alternatif olarak, spor tayt üstüne oduncu gömleği de tercih edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra, gömlek-tayt kombini oldukça çeşitli olabilir. Tunik gömleklerden düz beyaz olanlara dek, bulunacağınız ortamın resmiyetine göre farklı denemeler yapabilirsiniz. Örneğin; bir konsere veya eğlenceli bir yemek davetine gömlek ve deri tayt kombin ile gidebilirsiniz. Daha klasik bir giyim tercih ederseniz desensiz beyaz gömlek ile tayt kombinasyonunu düşünebilirsiniz. Ayaklarınız için de topuklu ayakkabınızı giydiyseniz, sade ama şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Birbirini çeken zıt kutuplar: Ceket ve tayt

Ters kutupların birbirini çektiği bir fizik yasasıdır. Fakat bu durum ceket ve tayt kombini için de geçerlidir. Deri ceket size sokak stilini getirirken, blazer ceket bir miktar ciddiyet arayanlar için spor tayt ile uyumlu olacaktır. Mat siyah spor tayt modelleri yanına bir beyaz bluz ve üstüne çektiğiniz bir ceket, size bambaşka bir görünüm verebilir. 

Daha rahat ama havalı bir stil arıyorsanız, siyah tayt ile birlikte giyeceğiniz bir kot ceket ideal olabilir. Bir de kot ceketin altına crop kesim tişört ile ayaklarınıza beyaz spor ayakkabı giyerseniz, daha ne olsun!

Kot ceket tercihinizi yaparken beden kalıbınızı mutlaka göz önünde bulundurun ve kesim tipini buna göre seçin. Vücudunuza fazla dar veya geniş bir ceket istediğiniz imajı bozabilir. Diğer yandan, tıpkı tişört gibi ceket konusunda da crop kesimi tercih edebilirsiniz. Bu durumda bol kesimli bir tişört, spor tayt ile ceket arasında rahat ve şık bir köprü olabilir. Bununla birlikte, renk uyumunu asla göz ardı etmemelisiniz. Deli dolu bir kişiliğiniz olsa bile baştan aşağı desenli bir kombinin asla iyi durmayacağına emin olabilirsiniz. Hangi kombini seçerseniz seçin, ayakkabılarla tişörtün veya bluzun aynı renkte olmasına dikkat etmelisiniz

Eğer renkli tayt giyecekseniz, üst kısmı olabildiğince sadeleştirmeniz ve mümkünse tayta en yakın renkleri seçmelisiniz. Hele hele bacaklarınız ortalamanın üstünde bir kalınlıktaysa, baskısız ve desensiz bir tayttan başka bir şey düşünmeyin.

Blazer ceket asla modası geçmeyen bir parçadır. Spor tayt ve ceket kombini yaparken klasik tarz arıyorsanız gayet iyi bir çözüm olabilir. Örneğin; toplantılarda veya yarı-resmi etkinliklerde siyah tayt, siyah bluz üzerine blazer ceket ve abartılı olmayan bir çift topuklu ayakkabı kombini düşünülebilir. Arkadaşlar arasındaki aktiviteler söz konusuysa bol kesimli bir blazer ceket de tayt ile uyumlu olabilir. Ceket ve tayt kombini yaparken önceliğiniz çekici mi görünmek mi? Öyleyse, leopar desenli blazer ceket veya tayt giyebilir, ayaklarınızı bir çift stiletto’ya koyarak yüksekleri hedefleyebilirsiniz.

Sweatshirt ve tayt mı? Neden olmasın?

Havalar biraz soğuksa veya beklediğiniz kadar ısınmamışsa, kısa kollu giyinmek için hâlâ vakit var demektir. Fakat bu durum, tayt rahatlığından vazgeçmeniz anlamına gelmiyor. Vücudunuzun alt kısmını soğuk havadan korumak için termal tayt giyebilir; üstünüze ise tarzınızı yansıtan bir sweatshirt alabilirsiniz. Kışlık spor tayt size bu aylarda büyük kolaylık sunar. Boynunuza atacağınız ince bir fular sizi renk katabilir. Ayaklarınızı üşütmek istemeyeceğiniz soğuk havalarda spor tayt altına giyeceğiniz çizmelerle yeniliğe açık karakterinizi gösterebilirsiniz.  Öte yandan, ilkbahar veya sonbahar başlarındaysanız crop kesim sweatshirt modelleri de tayt ile iyi bir ikili oluşturabilirsiniz.

Siyah ve gri spor tayt kombinleri

Kadınlar arasında en çok tercih edilen tayt rengi siyah olabilir. Siyahın vücudun üst kısmına gelecek giysiyi öne çıkarması ve giyeni daha zayıf göstermesi de etkilidir. Siyah kombin için gerçekten de oldukça kullanışlıdır ve pek çok renge uyum sağlayabilir. Kaldı ki resmi giyim uygulaması olmayan iş yerlerinde bile hayat kurtarıcı olabilir.

Örneğin; bir yaz gecesi açık hava eğlencesine katılıyorsanız siyah tayt üzerine askılı bluz giymeniz yetebilir. Böylece, günü kurtaran bir görünüm sergilerken rahatlığınızdan da ödün vermemiş olursunuz. Bir de siyah spor tayt kombin tercihinizi küçük takılarla tamamlarsanız, birkaç dokunuşla imajınızı yenileyebilirsiniz.

Gri spor tayt modelleri, siyahtan sonra en sık karşılaşılan taytlardır. Sadece koyu renklerle değil, açık renkli tayt modelleri ile de uyum sağlaması büyük bir avantajdır. Öyle ki hardal rengi, ekru, saks mavi gibi farklı renklerde üst giyim tercih etseniz bile alt kısımda sırıtmayacaktır. Hatta neon renkli bluz, gömlek veya tişört tercihlerinizle ne kadar bütünleştiğini gördüğünüzde şaşırabilirsiniz. Ayaklara gelince: Gri spor tayt altına yine gri bir spor ayakkabı seçmenizi tavsiye ederiz.

Tek renk giyimden hoşlanıyorsanız gri tayt, son derece işlevsel bir parçadır. Ton bulmada zorluk yaşatmayan gri, söz konusu spor tayt olunca da büyük kolaylık sağlar. Üst giyimden alt giyime ve ayakkabılara kadar gri tayt kombin elde etmek bu nedenle zor değildir. Gri bir gömlek veya tişört, gri spor tayt, gri spor ayakkabı ve aynı tonda bir bileklik veya saat kayışı derken dikkat çekici bir görünüşe imza atabilirsiniz.

Parlak tayt kombin ile enerjinizi yansıtın

Glow tayt olarak da bilinen parlak tayt modelleri de ayrı bir bölümü hak ediyor. Çünkü, dikkat çekmeyi her şeyin önünde görüyorsanız bu tayt modelleri mükemmel seçimdir. Parlak tonları sayesinde birbirinden farklı tayt kombinlerinde yer alabilirler ve geniş bir renk yelpazesine sahiptirler. Bedeninizi saran ve toparlayıcı özelliği yüksek glow tayt modelleri, hava alan yapısıyla da sizi rahatlatır. Ayrıca, parlak spor tayt kombin için tamamlayıcı parçaları bulmakta pek de zorlanmayacağınızı söyleyebiliriz. Düz renk bir tişört ve bir çift esnek spor ayakkabı, size sade ama öz güvenli bir şıklık getirecektir. Kısacası, tayt tişört kombini burada da pratik bir yol.

Parlak tayt vücudunuzda odak noktasını belirler. Bu avantajı yitirmek istemiyorsanız üst giyim tercihinizi sade, desensiz ve daha geri planda kalacak bir stilde yapmanızı öneririz.

Bu yazıyı paylaşmak ister misiniz?

Bu yazıyı cevaplamak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadın Giyim

Ölçüler doğrudan vücudunuzun üzerinde alınmalıdır.

Size uygun olan bir sütyen takarken göğsünüzü, göğüs çevrenizin en geniş yeri üzerinden ölçün. Sütyen alışverişi yapıyorsanız, göğüs çevresinizin hemen altından başka bir ölçüm daha yapmanız gerekir. Belinizi en dar yerinden ölçün. Kalça ölçümünüzü alt kalça bölgenizin en geniş yerinden yapın. İç bacak uzunluğu, bacağınızın üst iç kısmından yere kadar ölçülür.

Sepet
Favorileriniz 0
Favorilerimi Gör Alışverişe Devam Et