Sporcu Sütyeni Bedeni Nasıl Seçilir?

Sporcu Sütyeni Bedeni Nasıl Seçilir?

Kadın sporcuların antrenman sırasındaki en büyük yardımcılarından birinin spor sutyen olduğunu hemen herkes bilir. Egzersiz yaparken büyük rahatlık sunan bu spor giysi, artık günlük stilin de bir parçası oldu. Vücudunuzun üst kısmına spor hareketleri süresince ihtiyaç duyduğunuz esnekliği sağlayan spor sütyen, bugün tarzınızı da gösteriyor. Üstelik, göğüs bölgenizi toparlayarak hareketli yaşam ritminizde konfor alanınızı genişletiyor ve antrenman boyunca performansınızı artırıyor. Peki, sporcu sutyeni bedeni nasıl seçilir? İşte bu konuda işinize yarayacak birkaç ipucu!

Yeterli sıkılıkta ve derinlikte bir sporcu sütyeni seçin

Sporcu sütyeni seçerken işe sıkılık derecesinden başlamakta yarar vardır. Bununla birlikte, sutyenin bedenine göre değişen derinliği de konforunu etkiler. Alt bantları sabit kalan ve göğüslere tam oturan sutyenleri tercih etmeniz isabetli olacaktır.

Göğüs büyüklüğünüzden emin olun

Spor sutyen bedenleri de tıpkı klasik sutyenlerde olduğu gibi beşer şekilde büyür. Harfler ise kup büyüklüğünü ifade eder. Bu nedenle, her şeyden önce göğüs altı çevresi ve göğüs genişliği uzunluğunuzu kesin olarak bilmelisiniz. Bu iki ölçü arasında oluşan fark, sizin kap ölçünüz anlamına gelir. Kap büyüklüğü ise bir diğer önemli göstergedir. Göğüs kap büyüklüğü size uymadıysa, hareket noktanız kanat bedeni olmamalıdır. Bunun yerine, kanat büyüklüğünü sabit tutarak kap ebadını değiştirmeniz gerekir.

Bedenler göğüs genişliğine göre beşer farklarla artarken; kap ölçüsü harflendirme yoluyla ifade edilir. Diyelim ki göğüs genişliğiniz 85 cm ve kap farkı ise 17 cm. Bu durumda, bedeninize en uygun beden 85C olacaktır. Çünkü, kap ölçüleri 12-14 cm için A, 14-16 cm için B, 16-18 cm için C, 18-20 için D ve 20-22 cm için E harfiyle simgelenir. Bu standart doğrultusunda aradığınız bedeni bulamadıysanız, kombinasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Numara ve harf arasında çapraz denemeler yapmak, bu noktada faydalı olabilir. Göğüs genişliğini bir beden büyük, kap ölçüsünü ise bir beden küçük veya bunun tam tersi olarak referans alabilirsiniz. Bu sebeple, eğer 85B beden arıyorsanız 90A veya 80C kalıplarını da deneyebilirsiniz.

Öte yandan, ideal büyüklükte bir sporcu sutyeninde göğüslerin sutyenden taşmaması veya kapları ile göğüs arasında boşluk olmaması gerekir. Göğüs kaplarının ne kadar esnekliğini görmeniz ise oldukça kolaydır. Her kap için alt ve üst tarafı çekip bıraktığınızda seçtiğiniz spor sütyen modelinin esneme payını görebilirsiniz. Söz konusu esneklik ne kadar azsa ve sporcu sütyeni bedeninizi ne kadar iyi sarıyorsa, tercihiniz o ölçüde doğru demektir.

Sutyen balenlerini kontrol edin

Sporcu sutyeni balenli ise bu durum sutyen bedeni ile yakından ilişkilidir. Çünkü, bant boyutları size uygun değilse kendinizi rahatsız hissetmeniz kaçınılmazdır. Hele antrenman yaparken böyle bir sutyeni giyiyorsanız, istediğiniz performansı almanız oldukça zorlaşacaktır. Balenler nedeniyle başınızın ağrımasını istemiyorsanız, bant genişliğini göz ardı etmeyin. Bunun yanında, balenlerin göğüs kafesi üzerine tam oturup oturmadığını kontrol edin.

Askıları ihmal etmeyin

Sporcu sutyeni için beden kararlaştırırken askıları da atlamamalısınız. Pek çok spor sutyen modeli için önemli olan bu kısımlar, belki de en özelleşebilir parçalardır. Anatomik açıdan değerlendirildiğinde, özellikle spor yaparken kadın vücudunun en hareketli bölgesi göğüslerdir. Bu nedenle, askıların göstereceği dengeleme becerisi son derece önemlidir. Vücudunuzu acıtmayacak ama sürtünmeye yol açmayacak genişlikteki askılar, sizin için uygun olacaktır.

Hangi sporcu sütyeni bedeni kimlere uyar?

Görece daha küçük göğüslere sahip kadınlar için A-B arası kap ölçüsündeki spor sutyenler uygundur. Sıkıştırma noktasında beklentileri karşılayan bu sporcu sutyenleri görünüm ve esneklik açısından epey destekleyicidirler. Biraz daha büyük göğüsleri olan kadın sporcular ise C-DD arası bir sutyen işlevsel olabilir. Bunlar, spor hareketleri sırasında göğüsleri olabildiğince sabit ve ayrı tutarlar.

Kadın sporcu sütyeni modelleri büyük beden kadınlar için de uygundur. Yukarıdaki bedenlerden daha büyük göğüslere sahip kadın sporcular için tek çözüm DDD ölçüsüdür. Büyük göğüsleri daha fazla sıkıştırabilen bu spor sutyen modelleri, kalın askıların da yardımıyla göğüslerin omurgaya bindirdiği yükü düşürür. Size ise daha rahat ve özgürce hareket edebildiğiniz aktif bir yaşam stili kazandırır.

Son olarak belirtmek gerekir ki vücudunuz değiştikçe spor sutyeni bedeniniz de değişir. Doğal olarak regl dönemindeyseniz veya hamilelik sürecindeyseniz, göğüsleriniz olduğundan büyük olacaktır. Hâliyle, farklı bedenlerde sporcu sütyeni bulundurmak yaşam ritminizi bozmamak adına etkili bir seçim olabilir. Activera ürünleri tam da bu nedenle; tutkularıyla yaşayan günümüz kadını için üretilmiştir. Spor tayt ve sporcu sutyeni modelleri sayesinde hem salonda hem de sosyal hayatta hareketli kadınlara seslenir. İçindeki uyuma ve dengeye güvenen şık ve sporcu bir kadınsanız, ne duruyorsunuz! Siz de Activera ile tanışın ve bu ayrıcalıklı dünyanın bir parçası olun!  

Bu yazıyı paylaşmak ister misiniz?

Bu yazıyı cevaplamak ister misiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadın Giyim

Ölçüler doğrudan vücudunuzun üzerinde alınmalıdır.

Size uygun olan bir sütyen takarken göğsünüzü, göğüs çevrenizin en geniş yeri üzerinden ölçün. Sütyen alışverişi yapıyorsanız, göğüs çevresinizin hemen altından başka bir ölçüm daha yapmanız gerekir. Belinizi en dar yerinden ölçün. Kalça ölçümünüzü alt kalça bölgenizin en geniş yerinden yapın. İç bacak uzunluğu, bacağınızın üst iç kısmından yere kadar ölçülür.

Sepet
Favorileriniz 0
Favorilerimi Gör Alışverişe Devam Et